ΣΤΙΓΜΑ - ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - 1986

Δημιουργήθηκαν στη Κάτω Μηλιά Πιερίας το 1986 σαν punk μπάντα με ελληνικό στίχο. Η σύνθεσή τους ήταν Τάκης Δαλαμήτρας κιθάρα, Αλέξης Δαλαμήτρας μπάσο και Σάκης Πούλιος τύμπανα. Την ίδια χρονιά μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη και προστέθηκε στο γκρουπ ο Βασίλης 'Riko' Σπανουδάκης φωνή και ένα χρόνο μετά τον αντικατέστησε ο Γιάννης 'Τσίκο' Τσανικλής. Με αυτή τη σύνθεση ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το '87, που περιείχε τέσσερα κομμάτια. Την επόμενη χρονιά ήρθε στα τύμπανα ο Λάμπρος Μεγαρισιώτης και ο Κώστας Φαρής στη φωνή με τους οποίους ηχογράφησαν το δεύτερο demo τους με έξι κομμάτια. 'Ενα από αυτά, το "Τεχνολογία, Αρχή Του Τέλους" μπήκε στην κασετοσυλλογή "Decapitated" του ομώνυμου φάνζιν. Από το '89 η μπάντα συνέχισε με το όνομα "Stigma", με ήχο thrash-death και αγγλικό στίχο. 'Εγιναν πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους και πέρασαν από το γκρουπ οι Γιώργος Αθανασιάδης τύμπανα, Δημήτρης 'Banny' Βασιλειάδης δεύτερη κιθάρα και φωνή, Ευγένης Τσαρίδης δεύτερη κιθάρα και Νίκος Γκάρας φωνή. Το '89 ηχογράφησαν το κομμάτι "Prisoned in the Guts of Heaven" το οποίο μπήκε δύο χρόνια αργότερα στην lp συλλογή "Screwing The Sane" της "Molon Lave". Το '91 ηχογραφήθηκαν έξι κομμάτια στο "Rock Studios" από τους Νίκο Γκάρα φωνή, Τάκη Δαλαμήτρα κιθάρα, Γιάννη Τσαρίδη κιθάρα, Αλέξη Δαλαμήτρα μπάσο, Γιώργο Αθανασιάδη τύμπανα και συμμετοχή του Γιάννη Κουτσελίνη στα πλήκτρα. Τα κυκλοφόρησαν σε μια demo κασέτα με τίτλο "Sickness Of No Survivors", η οποία επανεκδόθηκε το '93 από το αμερικάνικο zine-distro "Wild Rags". Το '92 κυκλοφόρησαν άλλη μια demo κασέτα με τίτλο "Epitaph", με πέντε κομμάτια. Σε αυτήν τραγούδησε ο Τάκης αφού είχε αποχωρήσει ο Γκάρας. Την ίδια χρονιά διαλύθηκαν.
Ο Τσανικλής έπαιξε αργότερα στους "Wardogs" και "Infest". Ο Μεγαρισιώτης έπαιξε κι αυτός στους "Wardogs". Ο Γκάρας έπαιξε στους "Landmine", "Διά Πυρός", "Metally Insane" και "Madrake".
Στα μέσα του '10 οι Αλέξης Δαλαμήτρας μπάσο, ο Χρήστος Τζίβας τύμπανα και ο Γιώργος Αθανασιάδης κιθάρα ξαναφτιάχνουν το συγκρότημα. Λίγο αργότερα ήρθε στα φωνητικά ο Γιώργος Δαλαμπήρας που τον αντικατέστησε ο Κώστας Φαρής και το '12 προστέθηκαν οι Αλέξης Δούμος στην κιθάρα, Judas φωνή και 'Αθας τύμπανα. Μετά από κάποια live σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα κυκλοφόρησαν το '14 το cd "Η Ελλάδα Δολοφονεί" με δεκατέσσερα punk κομμάτια με ελληνικό στίχο.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΡΗΣ [ΦΩΝΗ] JUDAS [ΦΩΝΗ]
ΑΛΕΞΗΣ ΔΟΥΜΟΣ [ΚΙΘΑΡΑ] ΑΛΕΞΗΣ ΔΑΛΑΜΗΤΡΑΣ [ΜΠΑΣΟ]
ΑΘΑΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]


https://www.f...com/pages/Στιγμα/575718639198752
http://www.youtube.com/user/StigmaAD69

stigma.ad@cyta.gr
Χ

1.ΣΤΙΓΜΑ [1987 - DEMO TAPE] φωτο1
2.ΣΤΙΓΜΑ [1988 - DEMO TAPE] φωτο2
3.SICKNESS OF NO SURVIVORS [1991 - TAPE] φωτο3
4.EPITAPH [1993 - TAPE] φωτο4
5.SICKNESS OF NO SURVIVORS [1993 - TAPE] φωτο5
6.Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ [2014 - CD] φωτο6

1.DECAPITATED [1988 - TAPE] φωτο7
2.ΡΑΔΙΟ ΟΥΤΟΠΙΑ 2 YOU AIN'T GOT NO FRIENDS NO MORE [1991 - TAPE] φωτο8
3.SCREWING THE SANE [1991 - LP] φωτο9
4.VOICES FROM THE UNDERGROUND VOL. II [1992 - TAPE] φωτο10

 

ΤΡΙΑΝΤΑΤΡΕΙΣ [28] + [5]